Lise öğrenimimi İzmir Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi’nde sürdürdüğüm süreçte üniversite öğrenimim için nerede olmak istediğim konusunda kararsızlık yaşıyordum. Özyeğin Üniversitesi’ni tanıma serüvenim liseden tanıdığım ve burada okuyan arkadaşlarımın ısrarla Özyeğin Üniversitesi’ni tavsiye etmeleriyle başladı. Kendi araştırmalarımı da yaptığımda bir öğrenci gözüyle Özyeğin Üniversitesi’nin başarılı bir akademik kadro, interaktif bir eğitim sistemi ve öğrencilerine sunduğu “kendini farklılaştırabilme” imkanları ile bir üniversite öğrencisi için oldukça faydalı bir seçim olacağında karar verdim. Özyeğin Üniversitesi çeşitli kulüp çalışmaları ve sağladığı iş ve staj olanaklarıyla hayalini yaşamanın, henüz lisans öğrencisiyken iş dünyasına ısınmanın mümkün olduğu bir yer. Tüm bunların yanında Eğitimde Fırsat Eşitliği-Özü Burs programı sayesinde burs veren şirketlerin üst düzey yöneticileriyle tanışma imkanı bulmak ve bununla da kalmayıp akademik yaşantınız doğrultusunda devamlı iletişim halinde kalabilmek iş yaşamı için sağlam bir zemin oluşturmak açısından bir hayli faydalı olacaktır. Aday öğrenci arkadaşlarıma tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki Özyeğin Üniversitesi gerçekten “hayatınızın girişimi” olacaktır.