Yüz yıllardır süregelen eğitim sistemleri yeni dünyanın değişim döngüsü içinde kendine yeni yönler çiziyor ve bireylerin potansiyellerini açığa çıkarmak için yeniden şekilleniyor. Eğitimde cinsiyet eşitliğinin yanında, artık eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için de çözüm yolları aranıyor. Özyeğin Üniversitesi’nin Eğitimde Fırsat Eşitliği Programı tam da bu dengeyi kurmak ve bu döngüyü yakalamak için atılmış paha biçilemez bir adım. Aynı zamanda bu program, başvuru süreci, kampüsteki mülakat ve tanıtım günlerinden başlayarak bütün üniversite eğitim hayatı boyunca sürecek olan büyük kazanımların anahtarı.

Başvuru sürecinin ardından kampüste geçirdiğim iki günde üniversite ortamına dahil olmayı önceden deneyimledim ve lisans programlarına dair sorularımı doğrudan muhataplarıyla konuşabildim. Üniversite sınavı başarısının yanında kendimi bireysel ifade ederek, burs kazanabilme ihtimali tek başına bile heyecan uyandırmaya yeterken, bunu kişiselleştirilmiş sunumum ve oyun teknikleriyle Özyeğin’in kampüsünde yapma fırsatı yakaladım. Psikoloji bölümü öğrencisi olarak girdiğim Özyeğin Üniversitesi’nin psikoloji akreditasyonunun olduğunu, akademik kadrosunun uzmanlık alanlarındaki çeşitliliğini, Türkiye’de birçok üniversitede olmayan çeşitli seçmeli ders ve staj imkanlarını, deneysel çalışma çeşitliliğini de yine mülakat günlerinde öğrendim. Bizlere sunulan bu imkanlar için Özyeğin ailesine ve burs destekçilerimize teşekkür ederim.