Merhaba, ben Seda. Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Porgramı’nın 2018 girişli bursiyerlerinden biriyim. Öncelikle bu burs programından nasıl haberdar olduğumu sizlerle paylaşmak isterim. Üniversite sınavına hazırlanırken lisemde Özyeğin Üniversitesi’nin ilgili broşürleri ile karşılaşmamın yanı sıra, çok kıymetli müdür yardımcımız bu programı bizlere anlatarak başvurmamızı ısrarla tavsiye etti ve bu şekilde serüvenim başlamış oldu. Açıkçası YKS’den çıktıktan sonra sınavımın iyi geçtiğini düşünmediğim ve ilk yirmi bin içerisinde olabileceğime asla inanmadığım için, kalan başvuru aşamalarını tamamlamaya gerek duymadım. Ama yine de bir denemek için devam ettim. İyi ki etmişim çünkü ben her ne kadar ümitsiz olsam da sınav sonuçları açıklandığında ilk 12 binde olduğumu öğrendim. Sınav sonucumu sisteme yükledikten sonra birkaç gün içinde beni Kampüste Tanışma Günleri’ne davet eden bir telefon geldi. Tercih dönemindeki her öğrencide olduğu gibi, benim de kafam çok karışıktı ve birtakım soru işaretleri taşıyordum. Abartısız olarak şunu söyleyebilirim ki Tanışma Günleri’ne geldiğim ilk andan itibaren ‘’İyi ki gelmişim’’ cümlesini birçok kez tekrarladım. Program dahilindeki herkes bizlere çok içten davrandı ve kampüsteki bu 2 günümüz gerçek anlamda dolu dolu ve muazzam geçti. Sohbet tarzında gerçekleşen küçük bir mülakat sonrasında evime döndüğümde kafamda tek bir soru işareti kalmamıştı. Şimdi sıra Özyeğin Üniversitesi’nden gelecek yanıtı beklemekteydi ki o zamana kadar geçen sürede kabul mailinin gelmesini büyük bir istekle bekledim. Ardından kabul edildiğimi öğrendim. Artık ben de bir Özyeğinliydim!

Gerek biz bursiyerlerine sağladığı maddi manevi imkanlar, yurtlar da dahil olmak üzere kampüsün kullanışlı tasarımı ve imkanları, gerekse akademik yönden her bir öğrenciyle yeterince ilgilenilmesi ve bir sorumuz ya da sorunumuz olduğunda ilgili departmana başvurduğumuz takdirde koşulsuz şartsız yardıma açık olmaları, Özyeğin’i Özyeğin yapan özelliklerden sadece birkaçı. Çok rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki Özyeğin ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum!