Benim için Eğitimde Fırsat Eşitliği serüveni arkadaşlarımın bu programa başvuru yaptığını duymam ile başladı. Okuldu, dershaneydi derken ve başvuru için gerekli olan belgeleri toplamaya neredeyse hiç zamanım yokken, başvuru sürelerinin uzatılmasını bir işaret olarak algıladım ve başvuru sürecinde çalışan ÖzÜ öğrencilerinin de yardımıyla kısa sürede başvurumu tamamladım.

Sınav sonuçlarının da açıklanmasıyla kampüse mülakata davet edildim. Sınav sonucundaki iyi sıralamam ile istediğim üniversiteye girebiliyordum. İyi bir devlet üniversitesi kazanamazsam Özyeğin’i tercih ederim diye yola çıktım ancak bu kampüste geçirdiğim 3 günde Özyeğin Üniversitesi’nde öğrenim görmeyi çok istediğimi fark ettim. Özel üniversitelere olan tüm önyargılarım kırıldı. Sonuç olarak Özyeğin Üniversitesi’ni tercih ettim ve Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı ile burada öğrenim görmeye hak kazandım. Şu an Hukuk Fakültesi 4.sınf öğrencisiyim. Okulumuzun ve bu burs programının bana birçok katkısı oldu. Bu program bize birçok imkan tanıdı. Okulda geçirdiğim bu dört yıl boyunca sunulan tüm olanaklardan en verimli şekilde yararlanmak için elimden geleni yaptım. Benim için en önemli olan ise staj ve iş imkanlarıydı. Geçtiğimiz yaz bursuma destek veren şirkette stajımı yaptım. Benim için çok verimli bir dönemdi ve her zaman desteklerini hissettim.

Kısacası üniversitemiz ve burs programımız kendini geliştirmeye açık her öğrenci için büyük bir fırsat niteliğinde. Dilerim Eğitimde Fırsat Eşitliği Bursu daha da yayılır ve giderek büyürüz.