Lise yıllarında başlayan akademik kariyer yapma hedefim doğrultusunda iyi bir temel oluşturabileceğim bir üniversitede öğrenim görmek istiyordum. Tam bu hedef doğrultusunda yoğun bir şekilde üniversite sınavına hazırlanırken bir tesadüf üzerine Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı ile karşılaştım ve şu an ÖzÜ’deki üçüncü yılım. ÖzÜ’de geçirdiğim bu süreçte Türkiye’nin en zengin akademik kadrolarından birine sahip olan psikoloji bölümümüzde her biri alanında uzman olan hocalarımızdan eğitim alma, bu hocalarımın çeşitli projelerinde araştırma asistanlığı yaparak hedefim olan akademik kariyer yapma konusunda ilk adımlarımı atma ve okulumun desteğiyle çeşitli kongre ve organizasyonlarda ekibimle birlikte yürüttüğümüz araştırmanın sunumlarını yapma gibi pek çok fırsatlar elde ettim. Bunlara ek olarak üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı olarak çalışma ve kredisiz yaz stajı programı ile iş deneyimi kazanma imkânı buldum.

Bu üç yılın bende uyandırdığı duyguları ise kelimelerle ifade etmek benim için oldukça zor. Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı ile üç yıl önce hayal edemeyeceğim ve burada sınırlı kelimelerle sınırlı miktarda ifade edebildiğim eylemleri gerçekleştirme olanağı buldum. Hayallerimi gerçekleştirme imkânı verdiği için üniversiteme minnettarım. ÖzÜ gerçekten de benim için ‘hayatımın girişimi’ oldu.