2017’de Samsun Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Üniversite sınavlarına hazırlanırken hayalim kariyer anlamında beni iyi yerlere götürebilecek, sağlam bir kurum kültürü olan, kendimi geliştirebileceğim imkanlara sahip bir üniversiteydi.

Lisede birçok sivil toplum organizasyonunda ve gönüllü çalışmalarda aktif görev aldım, aldığım görevler sırasında Özyeğin Üniversitesi’ni ve faaliyetlerini sıkça duyma fırsatım oldu.

Özyeğin Üniversitesi, sunduğu kariyer gelişimi imkanlarıyla, yaptığı projelerle kendinden sıkça söz ettiren bir üniversite.

Birincisi ve beni en çok etkileyen nokta sağlanan staj imkanları. Özyeğin Üniversitesi’nde hazırlık sınıfından itibaren staj yapmaya başlayabiliyorum ve istediğim takdirde okulda da çalışabiliyorum, bu sayede ben daha mezun olmadan iş hayatının içine girecek ve hem iş hayatının ortasında sağlam bir hayat tecrübesi edinecek hem de mesleki anlamda kendimi geliştirme fırsatı bulacağım.

Ayrıca okulun girişime ve girişimciliğe verdiği önem de beni cezbeden etkenlerden birisi oldu. Okulun neredeyse bütün imkanları bizim bir şeyler üretebilmemiz için seferber olmuş durumda; öğrenci girişimleri de imkanlar dahilinde destekleniyor, okulda öğrencilerin açtığı ve işlettiği birçok işletme var. Kısacası ÖzÜ’ye geldikten kısa bir süre sonra inovasyonun sadece bir kelime olmadığını öğrendim.

Eğitimde Fırsat Eşitliği Programı, beni sadece üniversite sınavlarından aldığım puanlarla değerlendirmediği için ilgimi çekmişti. Özyeğin’in vizyonuyla hayallerimin kesiştiğini düşündüğüm için bu programa başvurdum. Ne mutlu ki kampüste tanışma günlerine çağrıldım, orada kendimi ve hayallerimi daha iyi anlatma fırsatım oldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Eğitimde Fırsat Eşitliği Programı 2017 bursiyerlerinden biri olmaya hak kazandım ve hayallerimin okuluna ilk tercihimle yerleştim. Ayrıca, okumayı düşündüğüm üniversitede üç gün kalarak okulu daha yakından tanımış oldum ve üniversiteye yerleştiğimde de hiç yabancılık çekmedim. Kampüse adım attığım andan itibaren aklımda en ufak bir ‘acaba’ dahi olmadı. Artık geleceğe umutlu bakabiliyorum!