2017 yılında Balıkesir Uğur Lisesi’nden mezun oldum. Üniversite sınavına hazırlanma dönemi zor bir süreç ama bunu en verimli şekilde geçirdiğimi düşünüyorum. Tercih süreci ise en az sınava hazırlandığımız dönem kadar zorlu geçiyor. Okuldaki öğretmenlerim sayesinde Özyeğin Üniversitesi ve burs programı hakkında bilgi sahibi oldum. Ardından da derinlemesine araştırmaya başladım. O günden itibaren Özyeğin Üniversitesi benim için bir tercih olmaktan çıkıp, hedefim oldu. Her aşamada Özyeğin Üniversitesi’nin hem devlet üniversiteleri hem de diğer vakıf üniversitelerinden ayıran birçok özelliğini öğrendim. Öğrencinin mezun olurken sadece diploma sahibi olması için değil, onları çok yönlü geliştiren, araştırmalar yapmasına olanaklar sağlayan, öğrencilerine yeni ufuklar açan, sunduğu olanaklarla yetkinliklerini keşfetmesini sağlayan Özyeğin Üniversitesi, mezunlarını da sektörde ön plana çıkarıyor.

Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı, başarılı ancak kendi imkanları ile iyi bir vakıf üniversitesinde okuyamayacak üniversite adaylarına sunulmuş harika bir imkan. Üniversite sınav sonucunda ilk 20 bine girdim ve burs programı kapsamında tanışmak üzere Özyeğin Üniversitesi’ne davet edildim. Uçak biletlerimizin okul tarafından alınması, havaalanında bizi karşılayan bir ekibin olması bile bu çatı altında öğrencilerin ne kadar ayrıcalıklı olduğunun göstergesiydi. Burada çeşitli etkinliklere katıldık ve akademisyenlerle tanıştık. Gerçek bir Özyeğin Üniversitesi öğrencisi neler yapar, öğrenciye burada hangi imkanlar sunulur bunları gördük. Rektörümüz ile birebir görüşmelerimizde, öğrencinin önüne setler çeken bir üniversiteden ziyade herkesin rahatça birbirine ulaşabildiği bir kurum olduğunu gördüm. Daha sonra Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı sayesinde tam burslu olarak eğitim görmeye hak kazandım ve tüm hayatım değişti. Burs programı sayesinde aileme maddi bir yük getirmeden uluslararası kalitede eğitimimi sürdürüyorum.