Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2019 mezunuyum. Özyeğin Üniversitesi’ne 2015 yılında Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı ile başladım. Programın ilk mezunlarından biri olarak Özyeğin Üniversitesi’nin bana kattığı değerlerden bahsetmem gerekirse; öncelikle, sunulan eğitim anlayışının ve imkanların bizleri çok yönlü düşünmeye yönlendirmek olduğunu söyleyebilirim. Bahsettiğim bu kazanımın yansımasını üniversite yıllarındayken fark etmek veya fiilen tecrübe etmek çok rastlanılan bir durum olamayabiliyor. Ancak bu kazanımın asıl önemini, belki de mezun olup çalışma hayatına ilk adımı attığımızda fark edebiliyoruz. Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’nda yaşadığım tecrübeleri ve süreci teker teker açıklamaktansa üniversitemin ve edindiğim tecrübelerin mezun olduktan sonra bana kazandırdığı en önemli alışkanlıklardan birini kısaca sizlerle paylaşmak isterim.

Üniversite yıllarımızda katıldığımız etkinlikler ve çeşitli roller aldığımız öğrenci kulüpleri, üniversitenin düzenlediği sektörel eğitimler, seminerler, gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekteki konferanslarla çok önemli kazanımlar elde ediyoruz. Yeni bir mezun olarak üniversite yıllarımızı hem akademik hem sosyal açıdan pek çok etkinliğe katılarak değerlendirmenin, çalışma hayatındaki başarı ve mutluluk ile doğru orantılı olduğunu belirtmek isterim. Özyeğin Üniversitesi’nin çok çeşitli imkanları bizlere sağladığını hatırlatarak bu imkanlardan olabildiğince maksimum seviyede faydalanmanın hem kendinizi ifade gücünüzü önemli oranda besleyeceğini hem de sizlere çok geniş bir sosyal ağ sağlayarak üniversite deneyiminize renk katacağını bir kez daha ifade etmekte fayda var. Bu nedenle henüz bu sürecin başında olanlara en büyük tavsiyem, üniversitedeyken akademik başarımızın yanı sıra sosyal girişimci rolümüzü de ön plana çıkarmak ve benim yaptığım gibi, olabildiğince pek çok farklı etkinliğin, organizasyonun içerisinde yer almak, farklı konferanslara, seminerlere, öğrenci kulüplerine katılmak olacaktır. Üniversitemizin bizlere bu imkanları sağladığının farkında olarak bu imkanları en güzel şekilde değerlendirmelisiniz.