Eğitimde Fırsat Eşitliği programını lisemdeki rehberlik öğretmeni aracılığıyla tanıdım. Araştırdığımda gördüm ki Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Bölümü harika bir akademik kadroya sahipti. Bu programa kabul edilmenin hayatımı değiştireceğinin farkındaydım fakat bu denli güzelleştireceğini tahmin edemezdim. Mülakata çağrıldığım ve Özyeğin Üniversitesi’ne adım attığım anda buranın benim için çok büyük bir şans olduğunu ve bu ailenin bir parçası olmak istediğimi hissettim. Mülakat sürecinde burada geçirdiğim üç gün hayatımdaki en güzel anlardı. Buraya ait olduğumu biliyordum. Unutulmaz bir deneyim yaşadığım için mutlu bir şekilde evime dönüp sonuç gününü beklemeye başladım. Sonuç geldiğinde ailemle büyük bir mutluluk yaşadık. Kayıt için geldiğimizde onlar da niçin bu kadar istekli ve heyecanlı olduğumu anladılar.

Şu an Özyeğin Üniversitesi’nde üçüncü yılımdayım ve burada yaşadığım her andan çok memnun olduğumu görüyorum. İyi ki bu programa başvurmuşum ve iyi ki bu imkanlara sahibim. Çok değerli hocalarla tanışma, derslerini dinleme ve çalışma fırsatı buldum. Aynı zamanda yarı zamanlı olarak kampüste bir mağazada satış görevlisi olarak çalışıyorum. Geleceğe dair planlarımda hocalarımın tavsiyelerini alma şansı da buluyorum. Hocalarıma istediğim zaman ulaşabiliyor ve sorularımı yöneltebiliyorum. Bana bu şans sunulduğu için minnettarım. Umarım bu program tıpkı benim gibi çok daha fazla kişinin hayatını değiştirir.