Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs (EFEB) Programı ile sınava hazırlandığım sene tanıtım afişleri sayesinde tanıştım. Öğrencisi olmayı hedeflediğim bir okuldu Özyeğin Üniversitesi. Hemen bu burs programının ne olduğunu araştırmaya başladım. Edindiğim bilgilerle EFEB’e başvurmam gerektiğini hissettim ve başvurumu tamamladım. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra hangi üniversiteleri tercih etmem gerektiğini düşünmeye koyulmuşken EFEB kapsamında Özyeğin Üniversitesi’ne davet edildiğimi öğrendiğim an çok sevindim. Özyeğin Üniversitesi’nde çeşitli etkinlikler ve katıldığımız mülakatla sonuçlanan eğlenceli üç gün sonunda yeni insanlarla tanışmış, arkadaşlar edinmiştim. Geride kalan üç günün sonunda evime dönerken aklımdan şunu geçirdim: “Özyeğin Üniversitesi artık benim üniversitem, ben burada olmalıyım”.

Sonuçlarımızın açıklanmasını beklerken yaşadığım heyecan dolu günler hayatımdaki en farklı anlar oldu sanırım. Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’na kabul edildiğimi öğrendiğim zaman yaşadığım sevincin ne denli büyük olduğunu anlatabilecek kelimeleri bulmakta zorlanıyorum. O günden itibaren Özyeğin Üniversitesi’nin bana tanıdığı bu fırsatla birlikte üniversitemizin imkanlarından elimden geldiğince yararlanmaya ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Mezun olduğum lisemi ziyaret edip, son sınıftaki arkadaşlarımla konuştuğum zaman bu burs programının sadece benimle sınırlı kalmadığını, benim gibi bir sürü arkadaşımın burs programının içeriğini merak ettiğini fark ettim. Onlara EFEB’i tüm detaylarıyla anlattığımda, başka arkadaşlarımın da başvurmak istediğini ve bu konuda beni örnek aldıklarını görmek benim için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Umarım Türkiye’nin her yerinden Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı kapsamında gelecek yeni arkadaşlarımızla bu burs programını daha ileriye taşıyabilir ve bu mutluluğu beraber yaşarız.