Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi 2019 yılı mezunuyum. Özyeğin Üniversitesi mezun olduğum lisede oldukça bilinen bir okul. Lisede henüz hazırlık sınıfında iken Özyeğin Üniversitesi ismini ve hakkında konuşulanları duyuyordum. Hedefim hep çok yönlü, kaliteli eğitim almış, yeniliklere ayak uydurabilen, öncü olan, sürekli araştıran bir psikolog ve dünya vatandaşı olmaktı. Hayallerimin gerçekleşmesine öncülük eden, bize inanan ve bizi bu çatı altında birleştiren Özyeğin Üniversitesi’ne teşekkür ederim. Lise yaşamım boyunca özellikle de zorlu sınav senesinde hedeflerime ulaşmak adına büyük çaba sarf ettim. Bu süreçte Özyeğin Üniversitesi Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’na geç kalmadan başvurdum. Her zaman her şeyin istediğimiz gibi gitmediğinin kanıtıydı sınav sonucum. Sınav sonucum hayallerimin önüne geçtiğinde çok üzülmüştüm. Umudumun tükendiği anda burs görüşmesi için davet edildim. Umutsuz bir dönemimde, beni en mutlu eden an bu oldu diyebilirim.

EFEB sadece derecelerimizi değil asıl olarak insan ilişkilerimizi, hayallerimizi, ilgi alanlarımızı, tercih edeceğimiz bölüme olan isteğimizi de ölçüyor. Mülakatlara çağrıldığımda Özyeğin Üniversitesi’nden büyülendim. Bize olan ilgi ve verilen değer ortadaydı. Burada pek çok yeni arkadaş edindim, güçlü ve güçsüz yönlerimi ortaya çıkardım. Kendimi geliştirmeme fırsat tanıyan bu programı hayalleri olan tüm arkadaşlarıma hiç düşünmeden tavsiye ederim. Bu ailenin büyüyerek devam etmesi dileğiyle…