Daha önceden ismini duymuş olmakla beraber okul hakkında detaylı bilgiye sahip değildim ancak bu okul gezisi hem üniversite hakkında detaylı bilgilere sahip olmamı hem de bende ilk Özyeğin hayallerinin yeşermesini sağladı. Öğrendiklerimden ve gördüklerimden sonra hedefime Özyeğin’i koydum. Özyeğin’i tercih etme sebeplerim; okulun akademik kadrosunun çok güçlü olması, akademisyenlerle diğer devlet okullarının aksine birebir görüşme imkanlarımızın olması, staj imkanları,iş dünyasıyla iç içe oluşu,yurt dışındaki güçlü network ağı,öğrencisine olan pozitif yaklaşımı ve tabii ki Hüsnü Özyeğin’in sahip olduğu global vizyon. ÖzÜ, vizyonuyla, akademik kadrosuyla, öğrencilerine sağladığı imkanlarla diğer devlet-vakıf üniversitelerinden ayrılan bir okul .Biz burada aldığımız dünya standardı eğitimin yanında,kendimizi sosyal ve kültürel anlamda da geliştirme şansına sahip oluyoruz.Biz elde ettiğimiz puanlarla Türkiye’nin en üst okullarında okuyabilecek iken Özyeğin’i tercih ediyorsak,bu okulun ne kadar yüksek bir eğitim standardına ve vizyona sahip olduğunun göstergesidir. Hayalim, her anlamda dolu dolu geçen bir üniversite hayatının ardından sevdiğim işi yapmak ve bu işi yaparken de ülkeme yararlı olmak.Bu hayali gerçekleştirme yolunda Özyeğin Üniversitesi’nin de bana ihtiyacım olan eğitimi yüksek standartlarda verebileceğini ve gerekli vizyonu kazandırabileceğini düşünüyorum. Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı, Özyeğin Üniversitesi’nin çok değerli girişimlerinden biri. Bu program sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen ufku geniş başarılı öğrenciler, dünya standartlarında eğitim alma hakkı kazanıyorlar. Özyeğin Üniversitesi bu program ile birlikte, Anadolu’nun herhangi bir vilayetinde büyüyüp belki puanı tutsa dahi çeşitli sıkıntılardan dolayı bu okulda okuyamayacak durumda olan bu çocuklara hayallerini gerçekleştirmeleri adına kocaman bir adım atabilme imkanını veriyor, onlara bir fırsat eşitliği sunuyor ve gözlerinde ışıltının sönmemesi için önündeki tüm engelleri kaldırıyor. Ülkemizdeki başarı kıstaslarının karşısında, kendini ifade edebilmenin, düşlenen hayallerin, gözlerdeki parıltının önemine vurgu yapıyor.

Bu burs programından yararlanmak isteyen liseli arkadaşlar; evet şu sıralar her anlamda zorlu bir sınav süreci içerisindesiniz. Bu dönemi hedeflediği yere gelerek atlatmış biri olarak size tavsiyem; sınav sürecini en verimli şekilde geçirmeniz. Sonrasında bursiyerlik sürecinde de kendinizi ve hayallerinizi doğru ifade ettiğiniz ve aktif olduğunuz takdirde bursiyer olma şansınız bir hayli yüksektir. Onun için ne istediğinizi bilin ve bu yönde çaba harcayın. Gözlerinizde her zaman bir ışıltı olsun ve daha aydınlık yarınlar için çalışın. Umutsuzluktan uzak durun ve hayal kurun. Mantığınızı da duygularınızı da elden bırakmayın. Karanlıktan şikayet etmek yerine bir mum yakın. Unutmayın ki; yüreğiniz şarkı söylerse, hayat sizi bir gün mutlaka dansa kaldıracaktır.