Muharrem Hasbi Anadolu Lisesinde 11.sınıfta okurken Özyeğin Üniversitesine yaptığımız okul gezisinden sonra  tek hedefim Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmak oldu. Hukuk Fakültesi’nin diğer üniversitelere kıyasla güçlü akademik kadrosu, hukuk klinikleri, sanal mahkeme salonları, öğrenciler ile ilgilenen okul yönetimi kararımdaki temel etkenlerdi. Bütün yılımı çalışarak geçirirken bir yandan da okulu ve burs imkanlarını araştırmaya başladım. Başarılı ancak maddi olarak kendi imkanları ile Özü’de okuma şansı olmayan adaylar için tasarlanan Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı ile bu araştırmalar sırasında karşılaştım. Mevcut bursiyerleri de araştırdıktan sonra tanıdığım insanların da bu burstan faydalandığını görünce hemen onlarla ve yetkililerle iletişime geçip üniversite ve burs programı hakkında detaylı bilgi aldım. Ardından on-line olarak çok kolay ve hızlı bir şekilde başvurumu yaptım Üniversite sınavının bitmesiyle birlikte tercih dönemindeki Kampüste Tanışma Günleri’ne davet edildiğinde ise üniversiteye bir kez daha hayran kaldım.