İyi bir üniversiteye giremeyeceğimi düşündüğüm bir dönemde karşıma çıktı Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı ve hemen başvurdum. Üniversitesi sınavının ardından da mülakat için çağrıldım. Üç gün boyunca muhteşem bir program içinde, üniversite hayatının tüm ayrıntılarını herkesten önce görerek ve yaşayarak, yeni arkadaşlar edinip okuldaki üst dönemlerle tanışma fırsatı elde ettik. Okulda geçirdiğimiz ilk günde, birbirini tanımayan pek çok insan bir anda samimi oldu. Çok güzel ve eşsiz bir deneyimdi hepimiz için. Özyeğin Üniversitesi’nin bu aile ortamını herkesten önce daha samimi bir ortamda deneyimleme fırsatı muhteşemdi. Hatta üç gün sonra eve döndükten sonra bile yakın arkadaşlarıma her ayrıntısını anlatıp, onları da Özyeğin Üniversitesi’ne gelmeye ikna ettim. O kadar büyülenmiştim...

Üç günlük mülakat sürecinde bizden 2 – 3 yıl önce Özyeğin Üniversitesi öğrencisi olmuş kişilerle zaman geçirirken, okulun her ayrıntısını öğrenme şansı buluyorsun. Okul başladıktan sonra herkes ne nerede diye ararken, sen onlara yol gösterici oluyorsun. Ayrıca herkesten önce kendi döneminden yeni insanlarla tanışıp kaynaşıyorsun. Böylece çok hızlı adapte oluyorsun üniversite yaşamına. Tüm bunları bir araya getirdiğimde bir gün bile "acaba" dememiş olmanın mutluluğuyla ve mezun olacağım için ayrılık zamanının yaklaşması hüznüyle, tekrar tekrar, düşünen herkese tavsiye ediyorum.